در باور های نادرست گفته می‌شود که ویتامین ب۱۲ تنها ویتامینی است که در گیاهان وجود ندارد و انسان باید این ماده مورد نیاز بدنش را از طریق محصولات حیوانی یا مکمل‌ها دریافت کند. بسیاری از افراد تا می‌گویند که می‌خواهند گیاهخوار کامل vegan شوند اطرافیان به او گوشزد می‌کنند که در آینده‌ی نه چندان دور به کمبود این ویتامین دچار خواهند شد.


تحقیقات در این زمینه توسط پزشکان: ب۱۲ در حقیقت نه توسط گیاهان و نه توسط حیوانات بلکه توسط باکتری‌ها و میکرو ارگانیسم‌ها ساخته و تولید می‌شود. سپس در بدن حیوانات ذخیره می‌گردد. در نشخوارکنندگان سنتز ویتامین ب۱۲ توسط باکتری‌های معده (شکنبه) صورت گرفته سپس از طریق روده کوچک آنها جذب و در بافت‌هایشان از جمله در کبد ذخیره می‌شود.

 این ماده سپس با خوردن بافتهای حیوانی به بدن حیوانات دیگر از جمله انسان منتقل می‌گردد.اما این تنها راهی نیست که بدن انسان می‌تواند ویتامین ب۱۲ را بدست آورد. اگر شما گیاهان باغچه‌ای را که توسط کود حیوانی پرورش یافته‌اند در آزمایشگاه بررسی کنید متوجه خواهید شد که لایه‌های سطحی این سبزیجات دارای ویتامین‌ب۱۲ فراوانی می‌باشد. ولی مشکل اصلی غذاهای امروز ما این است که بطور صنعتی تولید شده و کود آنها نه حیوانی بلکه شیمیایی است و آنقدر شسته و ضدعفونی می‌شوند که دیگر تقریبا در آن‌ها ب۱۲ وجود ندارد. ما چنان پایبند استریلیزه کردن شده‌ایم که بسیاری از باکتری‌های دوست را هم از بین می‌بریم.

پس بنابراین اگر گیاهخواران کامل بتوانند گیاهان مصرفی خود را از منابع ارگانیک تهیه کنند و یک رژیم سالم گیاهخواری را (که شامل میزان کافی مواد طبیعی و دستکاری نشده است) دنبال کنند، به کمبود این ویتامین دچار نخواهند شد.


نیاز بدن به این ماده بسیار اندک بوده مقدار مصرف روزانه ۱- ۰٫۵ میکروگرم (نیم یا یک میکروگرم. هر میکروگرم یک‌هزارم میلی‌گرم است) کافی است تا از عوارض کمبود آن جلوگیری کند. چون این ویتامین در بدن ذخیره شده و میزان ذخیره آن بین ۳-۲ میلی‌گرم می‌باشد .


خطر ایجاد کمبود بیماری‌زای ویتامین ب ۱۲ در افرادی که رژیم درست و اصولی گیاهخواری را دنبال کرده به مقدار فراوان از ریشه‌های گیاهی، سبزیجات و میو‌ه‌جات، مغزهای و دانه‌های خام استفاده می‌کنند بسیار بسیار اندک بوده، به یک در میلیون هم نمی‌رسد. حال آنکه جالب است بدانیم که کمبود ویتامین ب۱۲ در گوشتخواران می‌تواندکه به پزشک مراجعه می کنند  بیش از گیاهخواران می باشد  و این بدلیل کلی غیر سلامت بودن رژیم گوشتخواری است. پزشکان خاطر  نشان می کند که موارد انگشت شماری از کمبود ویتامین ب۱۲ در جهان وجود دارد و اکثریت این موارد مبتلا به کمبود ب۱۲ در گروه گوشتخواران قرار دارند.
منابع اصلی ویتامین ب12
 مویز و کدو حلوائی ویتامین ب دارند و انسان را خوشرو می کنند و در گفتاری  از پیغمبر است که مویز خُلق را نیکومی کند"ویُحسن الخلق"
و در مورد کدو فرموده اند« وحَسُن خُلقه»  

خرما و میوه ها و  
خرما دارای 7ویتامین و9میلی گرم در100گرم ویتامین ب دارد،  
 
انجیرخشک16میلی گرم در100گرم ترآن 06/.گرم --  انگور05/.--ومویز12/،--  -- به :میوه درختی.--طالبی .--آلبالو14/. --آلو، زردآلو، قیصی--  کلم --هویج03/.----توت--   
تخمه آفتابگردان-- بادام زمینی--کرفس07/--کدومسمائی 04/--حلوائی09/.-- سبزی خوردن
.-- مغزها (بادام، فندق،گردو،پسته تازه) به صورت خام
-انجیرخشک 186 میلی گرم کلسیم دارند وویتامین ب :
بی مورد نیست خدا قسم به آن خورده ، خون سازاست. هرغذائی که آهک آن (کلسیم) بیشترباشد خون سازتراست چون مغزاستخوان را پرمیکند .


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هزینه ثبت شرکت رشته جوشکاری تیکت آرت Mine Club بیمه عمر از نگاهی دیگر تربیت فرزندانی بهتر برای جهانی آبادتر. جهد : تلاش : انجام دادن عملی پرتکرار و سخت برای رسیدن به مقصود خاطرات یک برنامه نویس پایتون آنتی اسکالانت یُفَصِّل